Isola Radonspærre: Isola Radonmembran SBS

Isola Radonmembran SBS

Radonmembran og fugtspærre til gulv og undergrund. Anvendelsesgruppe A, B og C

Radonmembran og fugtspærre til gulv og undergrund. Anvendelsesgruppe A, B og C
Isola Radonmembran SBS er en kraftig polyesterforstærket asfaltmembran med stor styrke og fleksibilitet. Undersiden har plastfilm, og oversiden er bestrøet med specialsand. Membranen leveres i en meters bredde og har svejsekant langs over- og undersiden af banen. Som tilbehør leveres svejsbare tætningskomponenter, der gør systemet komplet og sikkert.
Isola Radonmembran SBS benyttes som radon- og fugtspærre for gulv på undergrund. SINTEF Byggforsk angiver anvendelsesgrupper for membranens placering i konstruktionen. Isola Radonmembran SBS er beregnet til anvendelsesgruppe A,  B og C i henhold til disse anvisninger.
Isola Radonmembran forhindrer luftlækager fra undergrunden og giver således en sikker og effektiv beskyttelse mod indtrængning af sundhedsfarlige koncentrationer af radongas i bygningen. Radonmembranen vil samtidigt fungere som en robust og solid fugtspærre.

Stærk og fleksibel

Isola Radonmembran SBS har stor styrke, høj elasticitet og ekstremt god tæthed. Trækstyrken pr. løbende meter bane er over et ton, og smidigheden er mere end 40 % uden skade. Det giver god sikkerhed mod skader, der kan opstå både før og under udstøbningen af gulvet.

Sikker membran

Isola Radonmembran SBS svejses sammen i overlap på 10 cm. Til denne opgave skal der benyttes udstyr til varmt arbejde – enten svejsning med varm luft eller brug af åben ild. Herved dannes en sammenhængende membran, som er lige stærk, tæt og elastisk over hele overfladen.

Varmt arbejde – krav til certificering

I forbindelse med brug af udstyr til svejsning af asfaltbelægning og -membraner kræves der certifikat til varmt arbejde. Udførelse af varmt arbejde er et særligt fagområde, hvor der kræves både kompetence og erfaring for at kunne garantere et fuldstændigt og godt resultat.